Заповядайте на откриването на Минипринт Казанлък  ще бъде утре, на

...
Заповядайте на откриването на Минипринт Казанлък  ще бъде утре, на
Коментари Харесай

Минипринт Казанлък като световен гарант за творчески диалог в полето на малката графика


Заповядайте на откриването на Минипринт Казанлък  ще бъде на следващия ден, на 1 юни 2023 година, от 18,30 часа в Къща-музей „ Професор Ненко Балкански “, Ул.Генерал Радецки №17 в Града на художниците! Тази година е 11-то издание  на влиятелната галерия, предстояща и ценена от феновете на огромното изкуство на дребната графика, от жителите и гостите на град Казанлък, реализирана през годините с поддръжката на Община Казанлък. 

Експозицията показва 148 художника от 35 страни от Европа, Азия, Африка,  Северна и Южна Америка и Австралия. 48 са новите създатели, които вземат участие за първи път, известността на Минипринт Казанлък се усилва с всяка последваща година. 
-->
Тази година най- многобройни са участията от 25 художника от Полша, 18 - от Япония, 12 - от Канада.

Като най-екзотични уредниците дефинират участията на художници от Тайланд, Индонезия Южна Африка, Нова Зеландия и Мексико.

В изложбата са показани 420 графики дребен формат, 280 - в типичен техники и 140 - в пробни.

Във вечерта на откриването на изложбата, основателят на Минипринт Казанлък Петър Бояджиев ще разгласи имената на наградените художници,  определени от интернационално жури, от одобрени имена в международната графика в състав: Беа Ван дер Хейден от Холандия,  Марек Грзиб от Полша  и Петър Бояджиев от Казанлък. 

Минипринт Казанлък, част от Празника на розата, е обичайната демонстрация в богатия културен календар на нашия град, която дава пространство на разнообразни техники за изложение във формата дребна графика и подсигурява разговора сред другите креативен подходи – обичайни и свръхмодерни. Тя трансформира Казанлък в международна столица на графиката и с помощта на нея хиляди хора по целия свят всяка година чуват името на Казанлък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР